دانش آموزان آفاق با تدریس اساتید و برنامه ریزی حرفه ای تیم مشاوره در آزمون های تحصیلی پیشرفت می کنند...

روش مطالعه ی SQ3R

21 مورد از بهترین های روش مطالعه کنکور

بهترین روش مطالعه دروس چگونه است؟ داوطلبان کنکور سراسری از چه روش های مطالعه ای باید برای خواندن دروس کنکور استفاده کنند تا تسلط کافی بر مباحث کنکور داشته باشند؟ اگر شما هم به دنبال پاسخ این سوالات هستید با ما همراه باشید.

روش هایی برای مطالعه ای صحیح و کارآمد

در این مقاله سعی شده تا روش های صحیح مطالعه و بهترین روش های یادگیری عنوان شود تا داوطلبان بتوانند با استفاده از این روش ها کیفیت مطالعه خود را بالا ببرند.

1- مطالعه ی روزانه داشته باش

در طول دوران مدرسه طبق برنامه مدرسه، درس های هر روز را همان روز مطالعه نمائید.

2- خلاصه نویسی کن

هنگام مطالعه از روش نت برداری یا خلاصه نویسی استفاده کنید، به عبارتی مطالب مهم را روی یک برگه یا در دفتری بنویسید و یا اینکه در کتاب با مداد زیر آنها خط کشیده بکشید و یا می توانید با ماژیک مخصوص (فسفری) روی مطالب مهم علامت گذاری شود و طبق برنامه مرور کنید.

3- کتاب را تقسیم بندی کن

تقسیم بندی کتاب از روش های مطالعه ی کنکوری

همیشه مدتی قبل از شروع امتحانات مطالب کتاب را تقسیم بندی نموده و طبق برنامه چون مطالب کم است سعی کنید به خوبی آنها را یاد بگیرید.

با توجه به اینکه در هر هفته می بایست کتابی مطالعه شود و برای هر کتاب دو جلسه خواندن کامل و یک جلسه مرور در نظر گرفته شده است، خوب است که آن تقسیم بر دو شود و در هر جلسه محدوده مورد نظر خوانده شود.

4- آموخته هات را مرور کن

خوب است که در طول دوران مدرسه در جلسه های چهارم و یا پنجم هر کتاب، قبل از شروع کردن درس جدید و بخش جدید، آموخته های قبلی را مرور کنید.

5- برای خودت پاداش و جریمه در نظر بگیر

برای مطالعه و کارهای خود، نظم و ترتیب خاصی را در نظر بگیرید. هر روزی که کارها را بر طبق برنامه انجام دادید و خوب بود، برای خود تشویقی در نظر بگیرید. مثلاً خوردن بستنی یا شیرینی یا هر فعالیت مورد علاقه ی دیگر، اما اگر کارها به هر دلیل از جمله تنبلی، بی نظمی و بی هدفی انجام نشد، برای خود تنبیهی در نظر بگیرید تا کارها و درس، سرو سامان بگیرد. مثلاً برای تببیه خود می توانید از خوردن غذا یا میوه ی مورد علاقه یا تماشای فیلم یا هرکار مورد علاقه و وقت گیر دیگر، خودداری کنید.

6- با برنامه ریزی جلو برو

سعی کنید از همان ابتدا خود را عادت و ملزم به اجرای برنامه کنید و مدیریت زمان را فراموش نکنید.

7- برای خودت انگیزه بساز

برای اینکه در بین راه به خاطر خستگی و یا هر دلیل دیگر ناامید از ادامه راه نشوید، در اولین فرصت، انگیزه خود را در برگه ای یادداشت کنید و هر موقع که احساس کردید که درس خواندن فایده ای ندارد آن انگیزه را که یاداشت کرده اید مرور کرده تا دوباره جان تازه ای گرفته و با نیرو و نشاط بیشتر کار را ادامه دهید.

«کسانی که با افکار خوب و عالی دمسازند هرگز تنها و بی مونس نیستند.» ( سیدنی)

8- به دیگران هم یاد بده

آن مطالبی را که یاد گرفته اید خوب است که به دیگران یاد بدهید و اگر کسی نبود برای خود یا آینه یا هر فرد دیگری توضیح دهید.

9- ارزش خودت را بدان

خود ارزشمندی، روش های مطالعه

خود را به درس خواندن و آن چیزی که یاد می گیرید، تشویق کنید و برای ارزش های خود ارزش قائل شوید و برای حفظ آن کوشا باشید.
«دل منطقی دارد که عقل از آن بی خبر است.» (پاسکال)

10- نیازهات را یادداشت کن

سعی نمایید که طرح «یاداشت همراه کتاب» را برای همه کتاب های خود اجرا کنید. به این صورت که یک برگه کاغذ سفید به ابعاد 9 سانتی متر در 13 سانتی متر آماده کرده و آن را در اولین صفحه کتاب خود بچسبانید و تمرینها، سوالها و کارهایی را که برای یادگیری آن باید انجام دهید در آن بنویسید، تا فراموش نکنید و در اولین فرصت آن را از کسی که می داند، بپرسید و یاد بگیرید.

11- از فرصت ها استفاده کن

فرصت ها و لحظه ها را به آسانی از دست ندهید، چرا که این فرصت ها همیشه به وجود نخواهند آمد. پس به قول شاعر: اکنون که در پیش توام دریاب، شاید که فردایی نباشد.

12- بگو و گوش کن (بلند خوانی)

برای یادگیری بعضی از دروس توضیحی و حفظی می توان از روش «بگو و گوش کن» استفاده کرد. به این صورت که مثلاً شما چند صفحه ای از مطالب یا کتاب را می خوانید، سپس آنچه را که فهمیدید، برای یک دستگاه ضبط صوت که روشن است و در آن نوار کاست هم قرار دارد، توضیح داده، پس از آن، آنچه را که گفته اید گوش می کنید.

با این کار هم مطالب را خوب یاد می گیرید و هم اینکه پی به مشکلات و نقاط ضعف خود می برید و برای از بین بردن آن ها تلاش بیشتری می کنید.
«شکست باید انرژی خفته را بیدار کند.» (رومن رولان)

13- نبین و از برکن (یادگیری با هوا)

برای یادگیری فرمول ها و نکات مهم می توانید از روش «نبین و از برکن» استفاده کنید. به این صورت که ابتدا آن فرمول، نکته مهم یا عبارتی راکه می خواهید از بر کنید در برگه ای نوشته و به مدت یک تا دو دقیقه به آن خوب نگاه کنید.

سپس چشم های خود را بسته و با دست های خالی و بدون خودکار و مداد آن را روی هوا بنویسید. با این روش همه مطالب مهم بطور مستقیم وارد حافظه بلند مدت شده و خیلی دیر فراموش می شوند. در روزهای بعد اگر آن مطلب را فراموش کردید به آن نگاه کنید و به همان صورت یاد شده تمرین و تکرار کنید تا برای همیشه سبز شود و هرگز آن را فراموش نکنید.

14- روش G5 را به کار بگیر

روش G5 روشی دیگر برای یادگیری است و آن به این صورت است که مطالبی را که خلاصه و نت برداری کرده اید را به صورت سوال و جواب در آورید و در برگه های کوچکی «فیش های مخصوص» یاداشت کرده وآنها را در معرض دید خود قرار دهید. مثلاً یک گیره ی لباس در کنار آینه ای که روزانه به آن نگاه می کنید، نصب کنید و هر چند روز یکبار مطالب آن را عوض کنید و زمانی که چشمتان به این مطالب افتاد آنها را مرورکنید تا هرگز آنها را فراموش نکنید.

15- فکرت رو مدیریت کن

روش «اداره فکر و یادگیری مادام العمر» روشی دیگر برای یادگیری است. به این صورت که شما می توانید بعضی از صفحه های کتاب یا نکات خلاصه شده خود را در مکان هایی که حتی لحظات کمی نیز در آنجا حضور دارید مانند روش قبل به گیره نصب کنید و در مدت کوتاهی که در آنجا هستید، آن ها را مرور کرده و یاد بگیرید.

16- به خودت باور داشته باش

خودتان را باور کنید. یعنی اینکه باور کنیدکه می توانید. مگرشما از دیگران چه کم دارید؟ اراده و تصمیم موفقیت که دارید، پس چرا از آن به خوبی استفاده نکنید؟

17- سوالات سال های گذشته را حل کن

یکی از روش های یادگیری استفاده از بانک سوالات کنکور می باشد. نمونه سوال های آزمون سال های گذشته را پیدا کنید پاسخ آنها را هم پیدا کرده و بنویسید و یادبگیرید، چرا که حداقل درصد بالایی از سوال ها از سوال های سال های گذشته است که شما را با نمونه سوال ها آشنا می کند و هنگام مطالعه می دانید چه قسمت هایی را بیشتر مطالعه کنید و نکات مهم کدام قسمت ها هستند.

همچنین با حل سوالات سال های گذشته می توانید با اصول و روش های حل مسائل کنکور آشنا شوید.

18- کلاس خصوصی رایگان شرکت کن

برنامه درسی شبکه ی آموزشی تلویزیون را پیدا و بررسی کنید و ببینید که درس های موردنظر شما در چه ساعاتی پخش می شود. آن را خوب نگاه کنید. بدون شک مفید واقع خواهدشد.

19- فیلم های آموزشی ببین

از فیلم های آموزشی دروس مختلف همچون ریاضی، عربی، زبان، دینی و ادبیات و…که موجود می باشد استفاده کنید.

20- نمی دونی هم بنویس

در جلسه امتحان تا آخرین لحظه بنشینید و خوب هم فکر کنید چرا که به قول معروف از این ستون تا آن ستون فرج است.
پاسخ همه سوالات را در برگه امتحانی بنویسید و هیچ سوالی را بدون پاسخ نگذارید. هر چند که اشتباه پاسخ بدهید، چرا که همین پاسخ شما از هیچ بهتر است. اگر هم ندانستید که چه بنویسید همان سوال را دوباره تکرار کنید و درباره کلمه های سوال توضیح دهید.

21- همه جا با کتاب باش

مطالعه ی کتاب - روش های مطالعه ی کنکور

«کتاب» بهترین دوست شما باشد و هر جا که می روید تنها نروید، او را هم با خود به مهمانی ها و محل کار و… ببرید و به جای وقت تلف کردن با این و آن با کتاب صحبت و مشورت کنید، این کار شدنی است. همچنین می توانید از فلش کارت و کتاب های کوچک جیبی استفاده کنید.

همین حالا با آفاق

محال است کتابی را باز کنید و چیزی از آن نیاموزید!

برای یادگیری بهتر و اصولی دروس روش های مختلفی وجود دارد که با شناخت این روش ها می توانید تمامی مباحث را آموخته و در ذهن خود بسپارید و در آزمون کنکور موفق شوید. یکی دیگر از روش ها، شرکت در کلاس های آموزشی و جلسات مشاوره می باشد. با موسسه ی آموزشی آفاق، یک فرصت طلایی در پیش دارید، فرصتی برای حضور در کلاس های کنکور، مشاوره و آزمون های آزمایشی که همیشه برای رسیدن به موفقیت در کنار شماست.این فرصت را از دست ندهید.

با آفاق تماس بگیرید

2 پاسخ

  1. شما دانش‌آموزان برای مشخص کردن بهترین روش درس خواندن برای کنکور پربازده و اختصاص یافته به خود، باید از مشاوران مجرب و کارآمد کمک و راهنمایی بگیرید تا بهترین نتایج را برای خود به ارمغان بیاورید.

    1. سلام و درود نظر شما کاملاً درست است. مشاوران، با داشتن تخصص و تجربه، به دانش آموزان کمک می کنند تا نقاط قوت و ضعفشان را شناسایی کرده و بر اساس آن، برنامه‌ریزی و زمان‌بندی مناسبی را برای درس خواندن به آن ها ارائه دهند. این نکته هم حائز اهمیت هست که روش های مطالعه نیز در موفقیت تحصیلی تاثیر بسیاری دارد که در راس آن برنامه ریزی صحیح و اصولی است. برای دریافت برنامه تحصیلی می توانید از طریق راه های ارتباطی با مشاوران ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *